5.07.2024 г., 14:23 ч.

Съкровено или любов от пръв поглед 

  Поезия » Философска
192 0 0

Влюбването беше мигновено! - 

В нея той и в него тя се взряха!

И възторжено и съкровено

чувства сляха под любовна стряха!

 

Божия Обител ги прикътка -

да се и пред свише обещаят,

и чрез любовта си - безразсъдка -

Рая приживе да опознаят!

 

И се врекоха, и просияха,

и се в миг в едно пресътвориха,

и едно да са̀ - се призоваха,

и ги небеса благословиха!

 

Тъй живота двама си подеха! -

На Отец за радост и утеха!

© Стоян Минев Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Сонет за среща или за раздяла »

23 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??