25 дек. 2008 г., 10:19

Сълза 

  Поэзия
1070 0 4

Истинска е само болката.

Затова и сълзата е чистота.

И само тя от мъка отронена

може да разкрие човешката ни страна.

И всяка сълза

уникална по блясък и соленост

носи различна тъга

от проста по човешки потребност.

Да бъдем истински поне в болката

и сами пред себе си да се разкрием.

Че само хора сме в тъмното

и само със сълзи злото ще измием.

И когато при зори

най-накрая се наплачем,

бършем си мокрите страни

с лекота, че днес една верига по-малко ще влачим.

 

 

 

Болката е истина, сълзата-чистота.

Боли ме да гледам колко чист става света!

© Стелияна Димитрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??