И тази вечер го сънувах -
поле зелено, шеметна дъга.
Момиче с панделка червена
я гони, вика и "Ела!"
Под нея иска да премине,
момче да е, а не жена.
Не знае още, че мечтите
са често болка и тъга.
Събудих се, от гняв обзета!
Защо ли спомних си това
момиче, с панделка червена,
в поле зелено, с шеметна дъга...
© Шопландия Софийска Все права защищены