28.02.2007 г., 20:36 ч.

Сън 

  Поезия
527 0 0

И тази вечер го сънувах -
поле зелено, шеметна дъга.
Момиче с панделка червена
я гони, вика и "Ела!"

Под нея иска да премине,
момче да е, а не жена.
Не знае още, че мечтите
са често болка и тъга.

Събудих се, от гняв обзета!
Защо ли спомних си това
момиче, с панделка червена,
в поле зелено, с шеметна дъга...

© Шопландия Софийска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??