СЪН
Сладък сън в очите ми пари.
Под моите клепачи жарава гори.
С очи като въглен - сънят ще ме грабне.
Този сън прави всички добри.
Най-напред ще ме срещне с крадеца,
който за чуждо имане ламтял.
Имал пари, имот и богатство,
но самотен накрая той поболял.
Този сън ще ме срещне с хлебаря,
който прави хляб от мечти.
В съня си ще срещна и доктор,
който лекува с думи добри.
Искам години аз да сънувам
съня, за който всеки мечтае.
В него лошите губят, добрите - печелят,
какво ще сънува никой не знае.
Аз пък знам! Ще сънувам хора, които
търсят смисъл във прости неща.
Хора, които умеят да губят
и не свеждат пред нищо глава.
© Иван Иванов Все права защищены