15 feb 2008, 7:30

Сън 

  Poesía » Otra
497 0 5
 

СЪН

 

Сладък сън в очите ми пари.

Под моите клепачи жарава гори.

С очи като въглен - сънят ще ме грабне.

Този сън прави всички добри.

 

Най-напред ще ме срещне с крадеца,

който за чуждо имане ламтял.

Имал пари, имот и богатство,

но самотен накрая той поболял.

 

Този сън ще ме срещне с хлебаря,

който прави хляб от мечти.

В съня си ще срещна и доктор,

който лекува с думи добри.

 

Искам години аз да сънувам

съня, за който всеки мечтае.

В него лошите губят, добрите - печелят,

какво ще сънува никой не знае.

 

Аз пък знам! Ще сънувам хора, които

търсят смисъл във прости неща.

Хора, които умеят да губят

и не свеждат пред нищо глава.

© Иван Иванов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??