28 окт. 2012 г., 21:33

Сън във лятна нощ 

  Поэзия » Любовная
1334 0 10

Сън във лятна нощ... И ти си там!

Все така красива и изящна

с порцеланови черти  нетленни,

впила поглед във луната прашна.


 Малките ти перлени ръце

в скута паднали са за молитва,

уж жена, а с поглед на дете...

Ту далечна,  ту ужасно близка!


Мога да те имам!  Мога ли?

Не зная...

Ти си като дъх в гърдите сетен.

Нужна си, макар че всъщност края

с теб ще срещна, за да бъда вечен!


 

© Адриан Стамболиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??