4 мар. 2009 г., 16:52

Съперница 

  Поэзия
998 0 11
Велика си във празните очи,
какво достойно ти си сътворила,
и със сто корони няма да блестиш,
защото във душата си прогнила.

Сега празнуваш, няма за какво
да вдигаш тост на своята трапеза,
на която е смъртта - неканен гост,
а ти ще бъдеш нейната утеха.

Така и не успя да разбереш,
че злобата единствено погубва
не другите, а само теб,
жената със фалшивата усмивка.

© Ивето Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??