5 авг. 2009 г., 20:57

Сърцето ми е пепелник на твоята маса 

  Поэзия » Любовная
881 0 1

Отново те търся и знам, че отговор няма да получа,

но как да спра за тебе да мисля, как ми е трудно на това да се науча?

Откакто тръгна си, сърцето ми празно стои на твоята маса,

като пепелник, във който ти гасиш поредната  цигара

и гледаш го със поглед пуст, като че ли е някаква украса.

 

Вината моя е, че ти го дадох,

че твой и мой приказен свят създадох,

че те допуснах даже да ме гледаш,

че те оставих моя живот да нареждаш!

Сега той е разруха,

но винаги от разрухата се градят нови неща.

Сега за мене това е поука -

ще знам и аз вече мойта цена!

 

И въпреки, че сърцето ми на твоята маса е спряло да тупка,

ще си го върна да бие отново във мене така,

а на масата ще оставя в замяна моята мъка,

като чаша, от която да пиеш вода!

Ще дойде и в твоя свят някога нова разруха

и дано да си спомниш за мене, щом стане това!

Тогава във твойто сърце ще гаси някой цигара

и отговор няма да имаш, както е с мене сега!

© Тайна Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Безспорно, притежаваш много силна емоционалност. Умеш да я претворяваш в интересни образи и сравнения, което е предпоставка за създаването на една добра поезия, но ака ми позволиш,един приятелски съвет. Обърни внимание на структурата на стиха-ритъм, рима, излишни думи и т.н.т.Почети малко класика.Писането на стихове си има своите теоритични правила.Пиша ти това защото вярвам, че от теб ще стане добър поет!Желая ти успех!Сърдечен поздрав!
Предложения
: ??:??