29 авг. 2005 г., 08:41

Състари ме преди да се родя 

  Поэзия
895 0 1
На масата сме
само аз и ти..
Недей заравя
пръсти във косите ми,
нечисти са
и като овехтели
корабни въжета
се късат
и разпръскват по земята.
Не докосвай
с длани устата ми..
Остарели са..
напукани,
зейнали са пропасти,
поръсени с горчива пепел
от горяла някога жарава.
Не търси..
Няма да видиш очите ми..
две дупки останаха само
и беснеят вътре луди вълни.
На масата
си само ти...
Моя образ вече се разми
от хилядите слушани лъжи.
Състари ме,
преди да се родя
отне ми младостта
и ме бутна
в бездната на старостта.

© Тони Димитрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??