16 мая 2007 г., 10:36

Състезание 

  Поэзия
587 0 5
1.Хопа тропа, хопа троп,           4.Ето, иде Ежко Бежко -
тичат всички във галоп.          по баира крачи тежко,
На финала баба Меца              но пътечката преваля...
чака ги с голям вързоп            и търкууул, та чак до края.

2.Кумчо Вълчо и Лисана,        5.А Къртичко, где се дяна,
даже рошавата врана,              тръгна уж, пък все го няма?
катеричка-рунтавелка,             -Под земята се укрива. -
Зайко - на гърба със зелка,        каза свраката свадлива.

3.Охлювчо черупка влачи,       6.-Там, в подземните тунели,
жълто пате бодро крачи,          със мишока са се сврели,
Жабчо бързо ги настига,           един други се притискат,
песен пее чучулига.                   да преварят всички искат.

© Яница Ботева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??