8 мар. 2024 г., 16:00

Тайнствена сълза 

  Поэзия » Гражданская
65 0 0

Жената е и нежна, и сурова,

и истинска, и с маска на лице.
Тя носи и блаженство, и отрова
в голямото пулсиращо сърце.

 

Жената е и вярна, и невярна,
и даваща, и чакаща любов.
Тя не приема хитростта коварна
и предусеща истинския зов.

 

Жената е и силна, и сломена,
и вярваща, и нямаща кураж.
Тя за опора мъжка е родена,
родена е за верен вечен страж.

 

Жената е и светлина, и сянка,
и полет, и притихнала вълна.
Тя на земята е и господарка,
и непорочна тайнствена сълза.

© Наташа Басарова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??