28 мар. 2016 г., 13:13  

Такава съм 

  Поэзия » Другая
554 1 11

 

 

Не ме орисал Бог със красота,
от кукленската - бледа и безлична...
На вид мушица, но със ум в главата -
не трупам  суета първична.

 

Не страдам от комплекси и държа
на всеки, що ръка с добро подава,
но трия безпардонно, с лекота,
наглецът, що се труфи с чужда слава.

Отлъчвам мнителните на мига,
защото са прибрали те крилата
тъй вкопчени във дребната душа
пълзят, а не летят из синевата.

С опасна визия съвсем не съм,
оръжие за мене са словата,
онези, що изричам и без гръм,
но смело с тях опъвам тетивата.


 

© Таня Мезева Все права защищены

Автор запретил голосование.
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??