26 окт. 2017 г., 02:04

Таква сум јас 

  Поэзия » Философская
264 0 0

Доцна во ноќта пишувам

повеќе за себе

помалку за другите,

а во рани зори ја доживувам својата катарза

таква сум јас

јас што внатрешно и надворешно те анализирам

што на гости те канам

и пред нос ти затворам врата,

а сепак сум поправедна од тебе

јас што со персиски килим

би ти побегнала

и не би ти се вратила

таква сум јас

ако не ти се допаѓам

избриши ме од именикот

што го чуваш во својата свест и подсвест.

 

© Sanja Atanasovska Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??