Виждал ли си истински сълзи,
можеш ли да видиш и през тях -
можеш ли да гледаш без да те срази
погледът на ужас, погледът на страх?
Виждал ли си искрената радост -
можеш ли да бъдеш радостен и ти,
тя ти носи вечна младост
и душата може да лети?
Виждал ли си истинската ярост -
нима не можеш ярост в себе си да криеш,
като остър нож от клюн на гларус
дълбае те отвътре, но не спираш да я пиеш?
Виждал ли си чистата любов -
можеш ли да бъдеш влюбен,
можеш ли към нея да не си суров,
свят без любов е свят погубен?
Виждал ли си истинска разруха -
можеш ли ти също да рушиш,
виждаш как душата ти събуха -
изхвърлиха я и оставиха я да гори?
Виждал ли си как фениксът от пепелта се ражда -
можеш ли да бъдеш фениксът от пепелта,
как всичко някога рушено се изгражда -
стига да повярваш, за да запалиш радостта?
Можеш ли???
© Каролина Колева Все права защищены