14 мар. 2012 г., 10:14

Там, на входа 

  Поэзия
431 0 6

 

ТАМ, НА ВХОДА

"Как можа да се случиш на друг!?" -
ме запита веднъж портиерът.
Онзи същият, при когото оставям покупките,
преди ключа да намеря.

Онзи същият, който - пъти безброй -
е наглеждал за малко децата ми,
ще се рови в живота ми той
и ще пъпли с очи по душата ми.

И защо не видях до сега
тези алчни очи как ме гледат!
Дали да не го фрасна с тази пълна торба,
ако ще да ме видят съседите!

Ах - лицемерът! Как мазно думи реди...
тъй, стоейки си хрисим на поста.
Ей, Макаров, подай ми един
да го целна в кратуната проста.
 
 
 

© Надежда Маринова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??