Е, хубу море и... лято,
ама и зърното налято!
Ут вчера станаф леберал (all),
и ич ни търся вече
кой, какво, къде е пил и ял.
Те десните... ми, нека
са ми... бесни.
Пък левите,
какви ли, мамо,
шъ запеят песни.
Мър Яно, ти и леберал,
кът земим та пу тебе,
пу горе и пу доле
с дървен линеал.
Дубре, чи не е
дрянова тояга -
шъ видиш ти
тогаз ко тъ приляга.
Суфръта на народа
пузаглеждам,
ей, имало й още
искрица надежда.
Троха народна
още не й пуследна,
не е дотолкуз
трапезата ни бедна.
Затуй на леберал
сига шъ го "обърна"
и гледайте мъ в
кой сокак шъ свърна...
То, Яно, ти си леберала!
Пък помисли си
на кого, какво и как
и ти си дала. :(
........................................................
Ей, от "кунсерви"
дойде ми до гуша.
"Ти леб ми дай и
чинно шъ тъ слушам."
Ут врямето оно
ей, хора, ми остана
да изпълнявам
"лебералова" закана.
То леберал май иде от леб
И в противовес на "насилието";)
19.06.2007г.© Мери Попинз Все права защищены