Jun 19, 2007, 4:20 PM

тези си, онези си 

  Poetry
424 0 4
 

Е, хубу  море и... лято,

ама и зърното налято!


Ут вчера станаф леберал (all),

и ич ни търся вече

кой, какво, къде е пил и ял.

Те десните... ми, нека

са ми... бесни.

Пък левите,

какви ли, мамо,

шъ запеят песни.


Мър Яно, ти и леберал,

кът земим та пу тебе,

пу горе и пу доле

с дървен линеал.

Дубре, чи не е

дрянова тояга -

шъ видиш ти

тогаз ко тъ приляга.


Суфръта на народа

пузаглеждам,

ей, имало й още

искрица надежда.

Троха народна

още не й пуследна,

не е дотолкуз

трапезата ни бедна.


Затуй на леберал

сига шъ го "обърна"

и гледайте мъ в

кой сокак шъ свърна...

То, Яно, ти си леберала!

Пък помисли си

на кого, какво и как

и ти си дала. :(

........................................................


Ей, от "кунсерви"

дойде ми до гуша.

"Ти леб ми дай и

чинно шъ тъ слушам."

Ут врямето оно

ей, хора, ми остана

да изпълнявам

"лебералова" закана.



То леберал май иде от леб

И в противовес на "насилието";)

19.06.2007г.

© Мери Попинз All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??