29 июн. 2007 г., 13:52

Ти и аз 

  Поэзия
651 0 2
Гледам те и тиха болка
стене във гърдите ми -
обичам те, а знам,
че от това ще ме боли!

Седя до теб и нежно галиш
моите коси,
с очи следя
как нежни думи шепнеш ти...

Ръце протягам да те стигна,
ала ти си във съня
и твоя бледен силует изчезва
нейде във нощта...

А утре, зная ще се видим, но уви
очи в очи
ний чувствата си ще преглътнем
и ще си мълчим...

Кафето ни горчиво
в чашите ще си стои:
-"Обичам те!" - прошепна ти,
но аз се натъжих

Живеем тъй и лъжем себе си,
че някой ден
аз вечно ще се слея с тебе,
а пък ти със мен.

Но само пустота отеква
в тихата тъма -
аз знам, че ти сега си с нея -
с твоята жена...

© Мариета Йорданова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??