Аз виждам очите ти светли
(да греят в дълбокия мрак)...
и чувам с гласеца си тихи...
как шепнеш различни слова...
Но стъпя ли крачка напреде,
ти мигом отстъпваш назад...
Отстъпваш ти все по-далече,
потъвайки в нощния мрак.
© Андрей Андреев Все права защищены