Ти си жена
Ти си Вечерница и Зорница.
Ти си красива волна птица.
Ти си светлина в тъмнината.
Ти си мехлем за душата.
Ти си смехът в очите.
Ти си солта на сълзите.
Ти си в оазиса - водата.
Ти си ароматът на цветята.
Ти си мечтано въжделение.
Ти си сладко изкушение.
Ти си божествена амброзия.
Ти си вулканична експлозия.
Ти имаш не едно - безброй лица.
Ти разбиваш мъжките сърца.
Наричат те с много имена.
Но истинското име е Жена!
Теодор Т. Николов
© Теодор Николов Все права защищены