15 мая 2012 г., 10:53

Ти вярваш ли? 

  Поэзия » Любовная
623 0 2

Първата целувка и истинската любов не подлежат на забравяне!

Хр. П. Стоянов

 

 

 

Ти вярваш ли във чистата любов,

родила се в безкрайните поля на Рая,

дарила всеки с желание за живот,

унасящо го в приказна омая…?

 

Ти вярваш ли как влюбва се човек,

дори така, без сам да е докоснал?

Дори когато ТЯ е толкова далек,

а ти си толкова пораснал?

 

Ти вярваш ли, че в НЕЙНИТЕ коси

играят красивите копнежи на дете?

И само в две лета макар да ви дели,

възрастта личи по твоето лице?

 

Ти вярваш ли как ТЯ разпалва огън

сред твоите къдрици светло-руси?

И всичко сякаш случва се на сън,

когато вятъра в целувка слушате?

 

Ти вярваш ли, макар да не е ТЯ,

която първа те е дарила със целувка,

но ТЯ единствена е… ДА!,

която винаги те стопля със прегръдка!

 

Затуй не се чуди, сърце, а ВЯРВАЙ,

че една-единствена обича те во веки!

Все още чудиш се? Недей, а ВЯРВАЙ,

че само ТЯ е в душата лунната пътека…

 

© Христо Стоянов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??