25 мар. 2006 г., 19:48

Ти знаеш ли... 

  Поэзия
801 0 4

Ти знаеш ли...

 

Ти знаеш ли как боли от любовта,

нима си бил някога раняван?

Ти знаеш ли какво е да не спиш в ноща,

нима някога от самота си бил пленяван?

 

Знаеш ли какво е да си луд,

заслепен от любов смисъл да не виждаш?

Знаеш ли какво е да си роб,

в окови да се влачиш и вечно да обичаш?

 

Да търчиш безпирно по пътеки,

да търсиш без представа любовта

да бъдеш рицар без доспехи,

без достойнство просещ, намерил само самота.

 

Ти знаеш ли какво е мъка?

Ако беше изпитал всичкото това,

щеше да ми подадеш ръка,

щеше да си с мен сега.

 

Но сърцето ти е камък,

безчувствена е в теб душата,

в нея няма и следа от пламък,

любовта за теб е не позната.

© Мария Амбова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Много благодаря на всички за милите думи!Радвам се,че оценявате труда ми.ще се да се постарая и в бъдеще да ви изненадвам с нови и по - интересни....творби!УСПЕХ НА ВСИчКИ!!!
  • ей много ме кефи какви стихове пишеш просто са невероятни
  • Много ми хареса!
  • много искрено, тъжно и нежно. Много ми хареса-браво.
Предложения
: ??:??