11 июл. 2006 г., 10:56

Тиха вечер 

  Поэзия
633 0 1

    Тихи стъпки, вечер тиха,
    вятърът косата разпиля,
    устните сълза отпиха....
    Не! Просто заваля.

    Сянката му бледа беше,
    лицето - млечно-бяло.
    Защо ли тъй умислено вървеше,
    сякаш никога не бе валяло?

    Отразяваха се хиляди звезди
    в локвите на тротоара
    и без да мисли за преди
    той запали поредно цигара.

    Аз го гледах, а нощта
    със себе си бе ме обвила.
    Оставила го бях във самота
    и в капките дъжд бях се скрила.

    Тихите стъпки замряха,
    разпилял бе вятърът косата,
    сълзите вече се спряха,
    а за мен остана тишината...
 

 

© Борислава Илиева Зашева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Бобче, аз много пъти съм ти го казвала, но пак ще го повторя- страхотно е...наистина адски много ми харесва...от мен имаш 6
Предложения
: ??:??