6 июн. 2013 г., 15:49

Тирето между двете дати 

  Поэзия » Философская
1055 0 15

Остави отворена вратата,
не заключвай моите крила,
аз съм дъщеря на Южен вятър,
аз съм птица и ще отлетя!

 

Ще разбия всякаква решетка
зарад малко късче синева,
ако ме затвориш в златна клетка,
бих ранила даже любовта!

 

С писък идва всеки на земята,
с вик полита към небесен свод,
но тирето между двете дати
се нарича – Чудото Живот!

 

Бързам, бързам, времето ме моли
да изпия този хубав свят!
суета са земните неволи,
а човекът е с душа богат!

 

Да изпращам залезите луди,
да тацувам с топлия Южняк,
глас на птица сутрин да ме буди,
тук да ме завръща пак и пак!

 

Този хубав, светъл лъч – Животът
е единствен и е само мой,
няма да го пропилявам в ропот
и не съм готова за покой!

 

Смел бъди, не чакай зад вратата,
а излез след мен и полети!
Знай - тирето между двете дати
ще напишем само Аз и Ти!

© Ваня Иванова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??