18 авг. 2009 г., 22:01

Точна сметка 

  Поэзия » Для детей
708 0 14

          На Кр.Т. Майсторовата щерка

Тате даде ми парички

днеска, за да купя хляб,

ала ги похарчих всички

не за хляб – за шоколад.

 

И какво сега да сторя?

Че ще ми се кара той,

ясно е, ама отгоре

може и да има бой...

 

Инак хапвам си и хляб, но

за паричките не знам

как се случва все обратно –

хоп, за друго да ги дам!?

 

Ако толкоз иска татко

сметката да е наред –

да даде пари за сладко...

Време е за сладолед!

© Борко Бърборко Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??