27 июн. 2007 г., 23:35

Траурна камбана 

  Поэзия
1381 0 11
Този звън.
На траурна камбана -
ръждясала от мътни дъждове.
Олющените двери -
като рана.
Отваряла се дълги векове.

Тази свещ.
Огряваща икона -
с пронизани от времето очи.
И капещите восъци по трона.
Олтарен.
На разкаяни души.

Този глас.
На тягостен свещеник.
С бледнеещи молитвени ръце.
Топи се по огънатия свещник.
От купища човешки грехове!

Тази мъка.
По напуканите ъгли.
Тези стичащи се божии сълзи.
По капчука.
Са безсилни  да ни върнат.
Изгубени в безверие души!

Тази църква.
Ще се срине непотребна.
Само баби по Задушница мълчат.
Пред резетата на стенещите двери.
Но камбаните и тях ще призоват!



© Катя Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??