1 авг. 2009 г., 19:00

Три поуки (басня) 

  Поэзия » Юмористическая
3034 0 11

ТРИ ПОУКИ

 

Едно врабче, във зимен ден

(ама наистина студен),

треперело насред обора –

полуумряло, в плен на мора.

Тогава крава го видяла

и се отгоре му изсрала.

В лайното птичето се сгряло

и в радост песничка запяло,

коя на птичия език

звучала бодро: „Чик-чирик”.

Ала отнякъде котак

дочул звука и - няма как -

се впуснал точно там, където

си чуруликало врабчето.

От лайната бил изваден

мигом врабчо и изяден.

 

Ето изводите три,

дето баснята ми скри:

 

1. Не всеки, който те осира,

   към тебе злоба прокламира.

 

2. Не всеки мисли ти добрата,

кога те вади от лайната.

 

3. Кога насран си, си мълчи!

 Недей да скачаш и цвърчиш!

© Марин Цанков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??