8 июл. 2010 г., 12:03

Тропика на Рака... 

  Поэзия » Другая
1815 0 18

Ако се върне нейният моряк,
кажете му, че тя го е обичала.
И плака в каменбряжка пещера,
че някой друг е скочил от скалите.

Кажете му да пие по едно.
И още две. Поне докато вярва.
Тъй както тя се давеше във ром,
самотна като паметника в парка.

Сега обича друг. Живее с него,
но няма да излъжете моряка,
дори да премълчите, че погребваше
и капитани в Тропика на Рака.

Потребната любов ще ù омръзне.
И в кръчмата на кея ще дочака
с пресъхнали ръце да го прегърне.
Морето си. Или поне моряка.

2007

© Павлина ЙОСЕВА Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??