15 нояб. 2017 г., 09:37

Твоето небо, моја хартија 

  Поэзия » Любовная
269 0 2

Твоето небо е моја хартија

таму горе некој друг пишува

за пофалба без награда

за ловоров венец

за луѓето што се како дрво без корен

за убавите жени како самовили

твоето небо е моја хартија

таму ја оставив првата буква од своето име...

© Sanja Atanasovska Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??