24 янв. 2018 г., 15:01

Тялото 

  Поэзия » Другая
1100 1 1

Познавате ли хора работливи,

грижовни и помагащи на всички?

Или пък хора приказливи,

които пускат думи като птички?

 

А хора – винаги забързани,

все пътя гледат и зове ги той,

или такива – уж са необвързани,

а са богати на приятелства безброй?

 

Хей, хора! Не им се чудете –

така Творецът им ги е създал!

Едните са като ръцете –

Бог сила неуморна им е дал!

 

А други са като устата –

изкусно думите редят!

Трети пък – като краката,

щастливи са когато са на път!

 

И още има – хора най-различни,

от Бога сътворени с цел –

това, което е за всекиго типично

да го дари, щом даром го е взел.

 

Че както тялото е с части много

и всяка има място и призвание,

така да служим и ние на Бога –

да бъдем Негово благоухание!

 

„Защото, както тялото е едно, а има много части, и всичките части на тялото, ако и да са много, пак са едно тяло, така е и Христос.”                                                                 1 Коринтяни 12:12

© Галина Пенева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??