22 февр. 2022 г., 11:50

Тъжен смях или смещен плач 

  Поэзия » Юмористическая
269 0 0

 

 

     Аз чудя се на тоз въпрос -

     дали пък, който го е задал

     не е бил прост?

     "Да бъдеш или да не бъдеш" - как,

     когато ти не си  и не си бил,

     защото някой някога не ти е позволил

     и тъй си станал никой ти.

     Така, че с бъдещето се прости.

     Със тази философия дълбока

     прикриваме, замазваме порока

     на днешният техничен век,

     който робота направи човек,

     а човека робот вече стана

     и бъдеще какво ли му остана?

     Не, по-добре въпросът да е

     "аз съм ли,или не съм?",

     че май превърнах се на таласъм.

© Лидия Кърклисийска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??