26 февр. 2007 г., 14:18

Тънкокрилата пролет... 

  Поэзия
573 0 12
Тънкокрилата пролет
разтвори своите врати,
пропълзя в синевата,
в облаци - бели мечти.
Зажадняла отпива
светли капки роса,
в глътка свежа намира
звън за свойта душа.
С рoмолене запява
и по ручея тича, трепти,
бълбука във чучура,
разплисната в шепи блести.
И омайно, и нежно
ме зове с песента,
със която всяка майка
зове свойте деца.
Аз на пръсти пристъпвам
пред красотата, която
тънкокрилата пролет
е отредила за своето ято.

© Евгения Тодорова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??