10 янв. 2023 г., 05:45

Търкаляне на думите 

  Поэзия
152 1 2

ТЪРКАЛЯНЕ НА ДУМИТЕ

 

... защо не станах нявга футболист – да ритам топката на стадиона,
сега какво? – на празния бял лист търкалям думи – камъни по склона,
на гръб изнасям всякоя от тях, защото – щом е думичка, е болка,
над болките си цял живот се смях! – в поредната победна обиколка,  
Сизиф от мен живее по-добре – щом камъка на билото избута,

 

за пет минути може да се спре, пък аз не спирам даже за минута,
дори да падна в малкия пеналт, на мене няма кой да ми съчувства,
и – миг преди финалния сигнал – не свири съдията чиста дузпа,
дори да съм резервният играч, по-бърз съм и от сребърните пуми! –
и винаги печеля своя мач, търкалям – чисти! – светлите си думи.

 

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??