9 сент. 2010 г., 11:46  

Търсеше в мен поезия 

  Поэзия » Любовная
537 0 7

Той е от предишния ми живот.
Тогава бях няма.
Не можех да му разказвам
за буйните водопади,
за перата на птиците,
нападали по земята
в избуели ливади
с трева до кръста,
в краката ни - 
за златножълти лютичета,
под кората на бряста

за блестящите личинки

на представа за щастие...

 

Затова си отиде.
Беше свръхпоетичен.
Говореше за поезии.
А аз - просто момиче,
пожелах си обичане...

 

 

Публикувано вв в. "Уикенд" бр. 10-16 март 2012 със заглавие "Оцеляване"

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??