27 июн. 2008 г., 13:59

Търся мир 

  Поэзия » Гражданская
542 0 7
 

Търся мир!

 

Всичко, което желая,

е да намеря мир накрая!

Пребродил

безброй лагуни

с писъка на житейските

струни!

Видял съм

залезите ярки!

И възходи

през  триумфални арки!

Болка, смърт

и огорчения

сърцето ми пръска

в умиления!

Животът е пъстър

край нас,

суета, алчност

са обсебили всички

а те ни се хвалят

със чисти ръчички.

Не  искам без вина

виновен аз да бъда,

всичко, което желая,

е да намеря

мир  накрая!

© ПЕТЪР ПЕЩЕРСКИ Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??