16 мар. 2010 г., 11:17

Учителката Тишина Побърканова 

  Поэзия » Юмористическая
861 0 4

Из "Перфекционисти"


Тишина преподава по литература

на ученици без всякаква култура.

Побърканова е с тридесет години стаж,

останала без зрение, психика и глас.

Някога била жена – мила и разбрана,

казва днес: „И помен от тогава не остана“.

Побърканова за пенсия изобщо не мечтае,

казва: „Скоро в лудницата ще ме приберат, аз зная“...

За да си учител в наши дни

да понасяш замерванияругатни...

се искат мускули и здрави нерви

и да можеш да живееш на консерви....

Знам, че да съществуваш никак не е песен,

кой би казал, че животът му е лесен?

Ала държава с луди вместо пенсионери,

това проблем ще бъде с неподозирани размери...

© Ами Тола Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Вчера си говорихме с моите ученици, че Учителят няма его ...
  • Учител днес - по-скоро си е мазохизъм
  • Учител днес - това си е направо героизъм!
  • На днешните учители трябва да плащат
    за "вреден труд"!(Аз съм бивша).
Предложения
: ??:??