12 июн. 2008 г., 08:58

Учителят... 

  Поэзия
961 0 1

 

  Учителят трябва да бъде търпелив като вол,

    добър като агне и телесно здрав като

               битолски просяк.

 

                                             Хр. Ботев

 

Не е лесно да бъдеш учител

на стресирани малки деца,

расли в свят на тотални промени,

на насилие, здрач, суета.

 

Трябва много търпение, знаете,

за проникване в детските мисли,

за да може от нас да изваете

добри хора, а не задкулисни.

 

Трябва вяра, любов безрезервна!

Даже много от нас да ви плашат,

не е нужно да бъдете нервни.

Добротата се свято отплаща!

 

Не един път сте били наранени.

На колéне ви молим за прошка!

Пораснáхме! Сега устремени

във живота се втурваме мощно.

 

Нека бъдете живи и здрави!

Все така благородни, добри.

Ние нивга не ще ви забравим –

окрилихте ни бъдни мечти!

© Надежда Борисова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Невероятно!Колкото и да съдим понякога учителите си,те са хората,които помагат за нашето изграждане като личности!Много сърдечно посвещение!Поздрави!
Предложения
: ??:??