11 сент. 2007 г., 07:49

Умирахме или се раждахме 

  Поэзия
541 0 17
Умирахме
или се раждахме?
Когато вдишвахме
тютюневите вечери,
надвесени над нас
със сини пушеци,
кълба от дим
на окъснелите ни нощи.
Занизаните утрини
на дните ни
се будеха осъмнали
в очите ни
и шепнеха щастливи мисли
изпръхналите 
от целувки устни.
Умирахме ли,
когато се желаехме
по-силно
и от въздуха в гърдите?
Или се раждахме,
когато се изгубвахме
във светлината
на зениците.
Не виждахме.
Не чувахме.
И не живеехме
по ничии стандарти.
Ний просто се прераждахме
в душите си,
с телата  споделили
всички тайни.

© Евгения Тодорова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??