26 окт. 2007 г., 10:57

Усмивката на демона 

  Поэзия » Другая
775 0 11
  Демонът усмихна се чаровно
  на порочния човек, потънал в кал,
  който мислеше си, че лети високо -
  нали си имаше жени, пари и власт.

  Но беше жалък в своето богатство,
  загубил себе си в зловещата игра,
  забравил бе отдавна що е чест, достойнство
  и единствено осланяше се на плътта.

  И така пропадаше все още по-дълбоко
  в черната безмерна пустота,
  а демонът ехидно с чаша вино
  присмиваше му се доволно, зад гърба.

© Ивето Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??