6 мар. 2014 г., 17:54

Уважение формално 

  Поэзия » Философская
356 0 1

   УВАЖЕНИЕ ФОРМАЛНО

 

Когато общуват с ВИЕ,

пък аз им отговарям с НИЕ.

Ирония дали разбират

те малко ме интересират.

 

Формално спазвам правилата -

граматиката е в главата.

Явиха се едни особи -

на уважението сноби.

 

Че уважението смесват

на себе си да се харесват.

Пледират царска форма ВИЕ

в човешки вид да ги разкрие.

 

И дистанцира всички ТИ-та

простащината им нескрита.

Но тез префинени расисти

езикът горд ще ги очисти.

 

И ТИ, и ВИЕ - равноправни

човеци са, със букви главни.

Формално ТИ, формално ВИЕ

не може истина да скрие!

© Иван Цветков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • И ТИ, и ВИЕ - равноправни
    човеци са, със букви главни.
    Формално ТИ, формално ВИЕ
    не може истина да скрие!

    Много харесах!
Предложения
: ??:??