УВАЖЕНИЕ ФОРМАЛНО
Когато общуват с ВИЕ,
пък аз им отговарям с НИЕ.
Ирония дали разбират
те малко ме интересират.
Формално спазвам правилата -
граматиката е в главата.
Явиха се едни особи -
на уважението сноби.
Че уважението смесват
на себе си да се харесват.
Пледират царска форма ВИЕ
в човешки вид да ги разкрие.
И дистанцира всички ТИ-та
простащината им нескрита.
Но тез префинени расисти
езикът горд ще ги очисти.
И ТИ, и ВИЕ - равноправни
човеци са, със букви главни.
Формално ТИ, формално ВИЕ
не може истина да скрие!
© Иван Цветков All rights reserved.
човеци са, със букви главни.
Формално ТИ, формално ВИЕ
не може истина да скрие!
Много харесах!