В чашката на язовира
митничар налива бира.
Сред къпини и трънак
построил си е конак.
Тук поканил е другари –
всичките пишман рибари,
ала все отбор юнаци
с непресъхващи мераци -
в "Министерство на веселието"
да се борят със безделието!
А отвън сърдито гледа
дядо Ставри, стиснал гега:
–Сине, пратих те да учиш,
та с доброто да сполучиш!
Как научи се да смучиш?!
Кой ли в нашата държава
това тук ти разрешава?!
С майка ти на две заплати
те издържахме бе, тати...
а на частното ви село
не си кмет, но си начело!
В наше село все сме стари –
не останахме овчари...
Сполай ти, че наследи ме:
гордо носиш мойто име!
© МАРИАН КРЪСТЕВ Все права защищены