24.10.2010 г., 12:57 ч.

В чашката на язовира (митничарска народна песен) 

  Поезия » Хумористична
1198 0 7

В чашката на язовира

митничар налива бира.

Сред къпини и трънак

построил си е конак.

Тук поканил е другари –

всичките пишман рибари,

ала все отбор юнаци

с непресъхващи мераци -

в "Министерство на веселието"

да се борят със безделието!

А отвън сърдито гледа

дядо Ставри, стиснал гега:

–Сине, пратих те да учиш,

та с доброто да сполучиш!

Как научи се да смучиш?!

Кой ли в нашата държава

това тук ти разрешава?!

С майка ти на две заплати

те издържахме бе, тати...

а на частното ви село

не си кмет, но си начело!

В наше село все сме стари –

не останахме овчари...

Сполай ти, че наследи ме:

гордо носиш мойто име!

© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??