12 мар. 2011 г., 21:01

В един без двадесет... 

  Поэзия » Другая
2135 0 27

Дойдох и на рождения ти ден -
горяха свещи, сякаш върху торта.
Димът им се въртеше възхитен
и влизаше в очите на иконите.

И днес съм тук. Защото губя шанс
на друго място вече да те срещам.
Издигам се под цветния таван -
светци да видя. Те - да видят грешница.

Дошла съм, мамо. Даже закъснях.
Не помня колко дълго те забравям...
Над църквата гори една звезда,
дори по обед - във един без двадесет.

2010*

© Павлина ЙОСЕВА Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??