30 июл. 2024 г., 15:38

В един друг свят 

  Поэзия » Философская
178 0 0

Стига да искаш
можеш да си направиш свят,
един друг свят.
Когато ти писне от грижи,
от скандали в големия град,
от раздори на политици
и клюки на журналисти,
от недоволни погледи в къщи,
от намръщените лица в магазина,
от глобално затопляне
и универсални шаблони...
Влез в себе си
и ако има какво да намериш,
ще бъдеш свободен да създадеш,
и душа, и живот, и по свой образ

поне някой човек,
и храм за греха и спасението.
Просто трябва да помислиш и спреш

там, където започва реката
и с две голи ръце
да гребеш към светлината.
И ще видиш,
как долу в потъмнелия град
всеки е бос и сънува, че ходи

в един друг свят.
 

© Весела Петева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??