19 июн. 2011 г., 22:01

В гората 

  Поэзия » Юмористическая
805 0 0

В гората две врабчета

си правят гюведжета.

Отстрани пък Кума Лиса

сладко хапва си мекица.

Казала тя на двете врабчета,

че ще станат на кюфтета,

ако не дадат на Лиса гюведжета.

А врабчетата отвърнали:

"Бягай от тук, лисицо гадна,

че мечката е гладна

и мигом ще те излапа,

хване ли те с огромната си лапа."

Лисата се притеснила

и мигом се изпарила.

Вървяла си Лиса из гората

и какво да види тя горката?

Меца срещу нея се задава.

Лиса мигом се спича,

а от Меца огромна лига се стича.

"Лисо, имам огромен глад

и няма начин ще те ям,  брат"

"Лисо, моля, пощади ме,

ела във нас, ще готвя в твое име,

каквото щеш, ще ти приготвя,

само недей ме хапва."

"Добре, Лисо, искам кюфтета по Чирпански,

за да се наям аз душмански." 

Отишли в колибката на Лиса,

а тя горката се шашардиса,

и все пак направи тя кюфтета,

и двамата яли като прасета.

После се впуснаха във сън,

а врабчетата им се смееха отвън.

 

 

© Георги Николов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??