В ЖИВОТА СМИСЪЛ ДА НАМЕРИШ ......
В живота смисъл да намериш,
да запазиш своята свобода,
на паметта начало да положиш,
да оставиш ти след себе си следа.
В живота смисъл да намериш,
да следваш него ти по своя земен път,
ще трябва с ветровете сили да премериш
и с опасностите, дебнещи върхът.
В живота смисъл да намериш,
дори когато стане той непоносим.
Ти вяра в себе си недей да губиш –
създай живот полезен и преодолим.
В живота смисъл да намериш
и стойност да дадеш на своите дела,
към раните на времето ще трябва да привикнеш
и към несправедливите неща.
В живота ти смисъл ще намериш
в замяна на свои земни радости.
Ти рискове безбройни ще поемеш
и много тежки отговорности.
В живота ако смисъл ти намериш,
белязан значи си навеки от дългът,
чрез творчество от смърт да се избавиш,
да дариш с безмълвна проповед светът.
© Бояна Костова Все права защищены
смисъл в живота... С обич.