Всичко в живота е игра
В живота всичко е игра -
колко лъжа има в любовта
и ето, не мога аз да спра
и да почистя своята душа.
Не мога да обичам вече, не мога
уморих се, повярвай ми ти
и не бъди към мене строга -
живота, сърцето ми опропасти!
Малко, нежно цвете си ти,
едва проболо коравата земя,
а с колко още много беди
ще се сблъскаш в младостта!
Бъди до край откровена, не лъжи
това сърце, що те благородно люби
и не вярвай на хорските заблуди -
лъжата сърцето твое ще погуби!
Но когато вярата в теб твори
любимия образ човешки,
за да живееш в щастливи дни -
прощавай ти малките грешки!
© Димитьр Димитров Все права защищены