27 окт. 2009 г., 00:04

В короната 

  Поэзия » Другая
452 0 5

Мирише на напечени от слънце
накъсани със шепите череши.
Червена сладост в пръстите потича
с намачкани листа - браздица нежна.
Смола от скършен клон лепи в косите
зелена диадема с небосводи.
Под босите ми ходила притичват
хапливи мравки, плъпнали нагоре
по грапавите и извити гранки
да се качат на онзи лъч космичен
и да изчезнат в облачната сянка.
Врабците кряскат. Сигурно завиждат,
че аз съм тук, в короната на Бога.

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??